środa, 5 września 2012

Sałatka z tuńczyka w muszelkach

Zwykła sałatka z tuńczyka podana w niecodziennym stylu. Takie lubię :) 
Oczywiście makaron można nadziać dowolną sałatką.


Składniki:
- makaron- duże muszle
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka
- 20 dag ogórków kiszonych
- 1 papryka czerwona
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz

Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie (zbyt długie gotowanie spowoduje, że muszelki będą się rozpadać). Tuńczyka odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Paprykę i ogórki również pokroić. Do miski wrzucić tuńczyka, jajka, ogórki, paprykę, dodać majonez i doprawić do smaku. Gotową sałatką nadziewać ostudzone muszle.
Smacznego!

2 komentarze: